Wat doe je bij een daklekkage?

Daklekkage

Een daklekkage is iets waar je nooit op zit te wachten. Toch kan het altijd een keer voorkomen dat je dak ongemerkt beschadigd is geraakt. Wanneer het regent, kan het water naar binnen lekken. Dat is hoe veel mensen erachter komen dat hun dak lek is. Op dit moment kun je behoorlijk in paniek raken, want water kan veel schade aan je woning en inboedel veroorzaken. Belangrijk is echter om rustig te blijven en op de juiste manier te handelen. Op de plek waar het water naar binnen drupt, kun je tijdelijk een emmer plaatsen of een grote handdoek neerleggen. Uiteraard is dit slechts een tijdelijke oplossing.

Bel bij een daklekkage snel een dakdekker

De volgende stap die je moet nemen als je met een daklekkage te maken krijgt, is een dakdekker bellen. Met een emmer of handdoek voorkom je namelijk alleen dat je vloer of kozijnen nat worden. Ondertussen kan het water wel schade aanrichten aan je dakconstructie en aan je wanden en plafond. Zodra je dak op één punt kapot is, maakt dit ook andere delen van je dak kwetsbaar. Belangrijk is dus dat een dakdekker de schade zo snel mogelijk komt herstellen.

 

Wacht je te lang met het inschakelen van een dakdekker? Dan kan een daklekkage grote gevolgen hebben. Waterschade kan tot in de duizenden euro’s oplopen wanneer de constructie van je woning beschadigd raakt. En wat dacht je van je inboedel? Veel materialen kunnen slecht tegen water. Belangrijk is dus echt om meteen een dakdekker in te schakelen wanneer je een daklekkage hebt geconstateerd.

Wat is de oorzaak van een daklekkage?

Een daklekkage kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan een daklekkage bijvoorbeeld ontstaan wanneer de dakgoten verstopt zijn, waardoor regenwater niet goed meer afgevoerd kan worden. Een daklekkage kan ook veroorzaakt worden door een hevige storm. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je dak aan het einde van zijn levensduur is. In dat geval zal een dakdekker je mogelijk adviseren om het dak compleet te vervangen. Gelukkig heeft het gemiddelde dak een bijzonder lange levensduur, waardoor dit niet zo snel zal gebeuren. Zo kunnen keramische dakpannen zelfs langer dan 70 jaar meegaan.

Contact opnemen met een dakdekker

Heb jij zelf te maken met een daklekkage? Neem dan snel contact op met de spoedservice van een dakdekkersbedrijf. Je kunt de dakdekker dan meteen vragen wat je in de tussentijd kunt doen. Mogelijk heeft de dakdekker een goede tip om additionele schade te beperken.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *