Hoe maak je Dak schoon – Een eenvoudige manier om vuil en stof te verwijderen

Dakreinigers

Als de zon schijnt, is er geen beter moment om uw dak schoon te maken. Vuil, insecten en puin verzamelen zich op daken in de winter, waardoor het moeilijk is om ze schoon te houden in de lente en de zomer. U kunt proberen producten als Windex of CLR op industriële sterkte te gebruiken; u kunt zelfs een vakman bellen. Beide methodes zijn tijdelijke manieren om vuil en aanslag van uw dak te verwijderen. Maar wat als u het vuil, de bladeren en de sneeuw kon verwijderen zonder de integriteit van uw leisteen of ander oppervlak eronder aan te tasten? Wat als u het vuil echt binnen de perken zou kunnen houden en geen tijd zou hoeven te besteden aan gereedschap na het klussen? Het schoonmaken van leien daken is eenvoudig – laat er gewoon iets op liggen! Maar wat als u geen toegang heeft tot een ladder? Nou, hier is een gemakkelijke manier om die leien schoon te houden zonder uw handen vuil te maken.

Wat heb je nodig?

De meeste leien daken hebben een bepaalde vorm van onderhoud nodig om ze er op hun best uit te laten zien. Hoewel het niet verplicht is, wordt aanbevolen om uw leien dak eens in de vier of vijf jaar te reinigen. De frequentie hangt af van hoe vaak u uw dak onderhoudt en welke andere oppervlakken u op het dak heeft. Direct zonlicht is de beste bron voor een schoon leien dakbedekking. Maar als u geen direct zonlicht op uw dak hebt, bewolkte dagen of een andere belangrijke bron van schaduw, zult u uw leisteen niet effectief kunnen dakreinigers.

Hoe maak je een dak schoon met alleen water?

Vul gewoon een emmer met water en doe die in een plastic zak. Doe de zak in een plastic bak met een deksel en laat het op een schaduwrijke plek staan waar het water constant wordt bewogen. Als u niet in staat bent om schaduwrijk gebied, kunt u overwegen het gebruik van een waterfilter om de waterstroom te verbeteren op uw dak.

dakreiniging met Windex

Windex is een industrieel schoonmaakmiddel waarmee u bijna alles buiten kunt schoonmaken. Het wordt ook al jaren door dakdekkers gebruikt, dus het heeft een goede staat van dienst als het gaat om het schoonhouden van leien daken. U kunt Windex in de meeste winkels kopen, maar ook in veel grote warenhuizen. Gebruik een niet-schurend reinigingsmiddel. Als u Windex gebruikt op een leien dak, zorg er dan voor dat het geen schurend reinigingsmiddel is zoals staalwol. Als u niet zeker bent, is staalwol waarschijnlijk te sterk voor uw dak. Gebruik een vegende beweging met de hark van de bezem. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen met vegen, begin dan aan de onderkant van het dak en werk zo naar boven. Als u moeite hebt om het dakoppervlak schoon te houden, kunt u ook een tweede veegbeweging met de stofzuiger maken. Deze tweede veegbeweging helpt nog meer vuil en afval van het dak te verwijderen.

Het dak schoonmaken met CLR

Klaver, een industriële reiniger, kan het meeste vuil en viezigheid met gemak van het dak verwijderen. Het is perfect voor daken van beton, asfalt, metaal en andere harde oppervlakken. U kunt Clover kopen in grote winkels, maar ook in de meeste bouwmarkten. Gebruik een niet-schurend reinigingsmiddel. Als u Clover gebruikt op een leien dak, zorg er dan voor dat het geen schurend reinigingsmiddel is zoals staalwol. Als u niet zeker bent, is staalwol waarschijnlijk te sterk voor uw dak. Gebruik een gieter of emmer om het mengsel te roeren. Het beste is om een grote emmer te gebruiken, zodat u het mengsel kunt roeren en accidentele spatten kunt voorkomen. Als u moeite hebt om het dakoppervlak schoon te houden, kunt u ook een tweede gieter/emmer gebruiken na de veegbeweging om nog meer vuil en afval van het dak te helpen verwijderen.

Conclusie

Uw dak is een van de belangrijkste onderdelen van uw huis. Het houdt uw huis koel in de hete zomermaanden, en voorkomt dat uw huis te warm wordt in de winter. Het houdt uw huis droog tijdens stormen, en beschermt uw huis tegen waterschade. Het is ook een van de grootste kostenposten van een huis. Het is dus van cruciaal belang om uw dak in topconditie te houden om uw huis te beschermen tegen schade. Het regelmatig reinigen van uw dak kan een groot verschil maken in het onderhoud van uw huis. Niet alleen houdt het uw dak vrij van vuil en puin, maar het zorgt er ook voor dat uw huis er schoner uitziet en dat het beter bestand is tegen water. Houd uw dak schoon door deze stappen te volgen: – Gebruik een niet-schurend reinigingsmiddel.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.